Isnin, 15 Ogos 2016

Sambal Cincalok Istimewa Khas Melayu

Resepi masakan Sambal Cincalok Istimewa Khas MelayuRamuanmelayu.blogspot.com ingin berkongsi rahsia resipi masakan tradisional, resepi masakan kampung dan bahkan sampai resipi masakan melayu yang terkenal akan kelezatannya

Pada kali ini ramuanmelayu.blogspot.com ingin memberikan resepi masakan sambal cincalok istimewa khas melayu yang pastinya masakan ini sangat sesuai dihidangkan ketika sedang berkumpul keluarga besar maupun dalam acara tertentu, ataupun dihidangkan setiap-hari bersama keluaraga.

Sambal Cincalok Istimewa Khas Melayu
Sambal Cincalok Istimewa Khas Melayu
Sambal Cincalok Istimewa Khas Melayu


Bahan


  • 4 sudu makan cincalok
  • 4 ulas bawang putih
  • 6 ulas bawang merah
  • 1 biji bawang besar
  • 5 buah cili keriting
  • 5 buah cili hijau
  • 3 cili jawa
  • 6 belimbing wuluh
  • 200 ml air masak
  • minyak goreng
  • penyedap rasa

Langkah


  • Tumis semua bumbu
  • Setelah harum masukkan cincalok
  • Kacau sebentar masukkan air
  • tunggu hingga mendidih lalu angkat.

Related Posts

Sambal Cincalok Istimewa Khas Melayu
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.